Opuzen Film Festival 2011

Katalog 2011

Katalog 2011

Dobrodošli na prvo izdanje Opuzen Film Festivala!

Opuzen Film Festival predstavlja tjedni dogadaj putem kojeg se prezentira dosadašnji rad i napredak audiovizualnih umjetnika. Festival je vrlo značajan zbog problema u distribuciji europskog filma jer je riječ o ostvarenjima koja ne pripadaju visokobudžetnim produkcijama i nisu toliko zanimljivi „mainstream“ kinima.

Zanimljivo je takoder primijetiti kako u području od Splita do Dubrovnika ne postoji ni jedna kino dvorana s redovitim filmskim programom, dok u rijetkim mjestima možemo pronaći recentne i amaterske projekcije filmova upitne kvalitete. U ovom geografskom području krenuli smo s ubrzanim procesom akulturacije europskom filmom s ciljem poticanja novih projekata i razvoja audiovizualne kulture koja će gladnim gledateljima ponuditi nov, urban i jedinstven program.

Audio-vizualnom umjetnošću i filmom gledatelj u samo par minuta aktivira mnoštvo neurona koji ga tjeraju na razmišljanje o ideji i temi filma, na taj se način ponajprije potiče kreativnost u gledatelju, a potom i kritički osvrt kao i napredniji pomak u sagledavanju problematike kojom se film bavi.

Pored filma, glazbe i vizualne umjetnosti koju smo za vas odabrali jedino što na kraju možemo je pozvati vas da nam se pridružite u dolini filma i čitav festival učinite još većim.

Author: admin

Share This Post On