Opuzen Film Festival 2013

Katalog 2013

Katalog 2013

Zen zen OpuZen

Iako nam je tek treća godina, Opuzenski filmski festival polagano pronalazi svoje mjesto u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Još prošle godine predstavnik našeg festivala izabran je kao jedan od devetnaest članova odbora za filmske festivale u Svjetskoj mreži filma i filmskih festivala (Univerzal Film and Festival Organization), a dosadašnji program smo predstavljali i diljem Europske Unije.

Kako smatraju da u Opuzenu već tri godine stvaramo svojevrstan „zen“, odlučili smo se za jednostavan, a s druge strane neobičan slogan ‘op u zen gdje baš kroz ovogodišnji festival želimo promišljati o zenu, o drugačijem filozofskom i umjetničkom pogledu na europski film.

Uz 75 filmskih naslova i ukupno 3812 minuta europskog filma, festival će sasvim sigurno ove godine biti posebna vrsta „zen-a“ za sve nas. Unatoč tome što ćemo i ove godine uvesti značajne novitete, poput TVOff-a, filmske škole i slično, treći festival zadržat će svoju primarnu misiju, a to je prikazivanje vrhunskih filmova europske kinematografije na tri lokacije u Opuzenu. Kina „Pjaca“, „Riva“ i „Likovni salon“ i ove godine će biti mjesta susreta kako Opuzenaca, tako i gostiju iz cijele Hrvatske i europskih zemalja poput Njemačke, Austrije, Italije, Španjolske, Francuske, Slovenije itd.

Za kraj, odnosno početak ovog putovanja, u Kini broj tri smatraju dobrim brojem jer je u vrlo sličan izgovoru riječi „živ“. OFF 2013, treći OFF, će sigurno itekako zvučati, izgledati i biti doživljen kao živost i radost svih ljudi dobre volje kojima europski film tih 6 dana festivala predstavlja njihov osobni „zen“ uživanja.

Dobrodošli na treći festival u OpuZenu i prvi u Europskoj Uniji!

Author: admin

Share This Post On